Forum & Kursus Keusahawanan lahir generasi celik digital

KOTA SAMARAHAN, 5 MAC- Forum dan Kursus Usahawan yang diadakan oleh Amanah Khairat Yayasan Budaya Melayu Sarawak dengan kerjasama Digital Technology (Ditech Resources ) adalah acara yang bertujuan untuk memberikan pengetahuan dan keterampilan tentang pemanfaatan teknologi digital dalam perusahaan kepada peserta.
Acara yang diadakan di SK Tambirat ini dapat memberikan manfaat bagi para calon pengusaha atau pemilik perniagaan kecil dalam memperoleh pengetahuan dan keterampilan baru dalam mengembangkan perniagaan mereka.
Beberapa topik yang telah diketengahkan dalam acara ini meliputi strategi pemasaran digital, penggunaan media sosial untuk perniagaan, e-commerce, pembuatan laman web, analisis data, dan penggunaan teknologi lainnya untuk meningkatkan keberkesanan dan produktiviti perniagaan.
Dalam sesi teori aplikasi Canva, peserta telah diajarkan tentang ciri (features) yang tersedia di Canva, cara menggunakan template, bagaimana membuat rekaan yang menarik, dan juga tips dan trik dalam menggunakan aplikasi Canva secara efektif. Dalam sesi ini, peserta telah belajar bagaimana membuat rekaan grafik untuk berbagai keperluan, seperti poster, kad nama, brosur, slaid, dan sebagainya.
Hadir bersama adalah panel jemputan yang terdiri dari usahawan seperti Dr. Moslem Anoar (Pakar Ekonomi dan Keusahawanan) dan Syed Hamdi (Pengasas Ahmad Tamar). Mereka telah memberikan pengalaman dan nasihat perniagaan kepada peserta kursus. Kehadiran mereka di program tersebut dapat memberikan inspirasi dan wawasan tentang bagaimana cara menjadi seorang usahawan yang berjaya.

Kongsi berita ini